Agenda 2012

De fotonenboer stelt haar deuren regelmatig open voor rondleidingen. De komende tijd zijn de volgende activiteiten gepland:

 

Voorjaar 2013

Er wordt serieus gekeken naar windmolens die geplaatst kunnen worden op de nok van de ligboxenstal of er dicht bij.

11 februari 2013

werkbezoek van de PvdA. Sjoera Dikkers(landbouw) en Jan Vos(energie) laten zich informeren over de energiebesparende maatregelen binnen de landbouw, maar ook welke mogelijkheden bieden agrarische bedrijven als het gaat om duurzame energie. Bij dit gesprek schuift de Biogasvereniging Achterhoek ook aan om (on)mogelijkheden m.b.t. mestvergisting te bespreken .

 

13 februari 2013

Fokclub Zelhem bezoekt de fotonenboer om te zien hoe het automatisch voersysteem werkt en welke duurzame energie toegepast wordt .

 

28 februari 2013

Excursie van 40 personen voor de vector en alle duurzame energie zaken bij de fotonenboer.

 

11 maart  2013

Avondexcursie voor AJK 

 

Voorjaar 2013

LED verlichting wordt opgehangen in de ligboxenstal. De prototypes die gemaakt zijn n.a.v. uitgebreide voorstudie hangen al sinds zomer 2012 in de stal en voldoen prima. Het wachten is nu nog op certificering. E.e.a. is gefinancierd door Innovatie Netwerk en Courage en is onderzocht en gemaakt door Rob Alferink van PICUSLED.

 

3 april 2013

Lezingen en werkbezoek door de FHI(federatie van technologiebranches). Zij zijn vooral geinteresseerd in de LEDverlichting die speciaal ontwikkeld is voor de rundveehouderij en de REDOXflow batterij.  Iets in de praktijk zien is vaak veel interessanter dan alleen een theoretisch verhaal. 

 

4 april 2013

Gelders gedeputeerde Annemieke Traag bezoekt de fotonenboer om zich te laten informeren. Zij beheert verschillende portefeuilles waaronder  milieu, klimaat, energie en innovatie. In dit gesprek zal bijvoorbeeld een experiment met verschillende windmolens worden besproken.

 

13 juni 2013

Expertmeeting m.b.t. functionaliteit van de Redox Flow Batterij. Hoe gaat het verder in de toekomst? welke onderzoeksvragen liggen er nog en welke mogelijkheden zien we? Bovendien zal er gekeken worden naar de aanpassing van de doelstellingen van Fotonenboer. Steeds meer komt in beeld om als agrarisch bedrijf volledig zelfvoorzienend te zijn. Hoe kunnen verschillende toepassingen dit doel haalbaar maken?

 

Klik hier voor informatie over reeds gehouden activiteiten en evenementen bij de fotonenboer.